Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ >
Termékek Menü

A száraz kézbőr természetes ápolása

A száraz kéz igen gyakori jelenség, amelyet számos környezeti hatás kiválthat.

Altalában a zord, hideg időjárás okozza, de gyakran hatással van rá az erős tisztító és habzóanyagok jelenléte a mindennapi tisztálkodási termékekben, vagy állthatnak olyan egészségügyi bőrproblémák is a háttérben, mint például az ekcéma vagy a pikkelysömör. 

A kézszárazság megelőzésére léteznek természetes alternatívák: egy jó minőségű, természetes összetevőket tartalmazó kézápoló krém gyakori használata, kesztyű hordása, valamint illóolaj diffúzer illetve párásító készülék használata.

Az időjárás

Többnyire az időjárás okozza a télen gyakori jelenségnek mondható kézszárazságot. Amint az idő hűvősre vált, és a páratartalom csökken, bőrünk egyre nehezebben őrzi meg természetes nedvességtartalmát. Általában a páratartalom csökkenése és az ezáltali száraz levegő okozza a bőr, különösképp a kéz szárazságát.

A testápolási termékekben található vegyszerek

Azok az emberek, akik gyakran mosnak kezet vagy gyakran fertőtlenítik azt, mint például az orvosok és ápolók, hajlamosabbak a kézszárazságra. Szintén ebben a helyzetben vannak a gyakran mosogató személyek, valamint a fodrászok is, hiszen az ő kézbőrük is gyakran érintkezik durva tisztító és habzószereket, netán nagy mennyiségben alkoholt tartalmazó készítményekkel.

Egészségügyi bőrproblémák

Egyes emberek megbúvó egészségügyi problémák miatt küzdenek kézszárazsággal, ilyen probléma lehet például a cukorbetegség, az ekcéma vagy a pikkelysömör, hiszen ezek mindegyike okozhat extrém módon száraz, hámló, illetve berepedezett bőrt.

Mi a teendő száraz kézbőr esetén?

Használjon természetes kézkrémeket

Minden kézmosás után érdemes természetes, esetleg minősített organikus kézápoló krémet használni, hogy visszaálljon a kézbőr természetes nedvességtartalma. Egyes olajakkal is hasonló hidratáló hatást lehet elérni, ilyen például a kókuszolaj. Érdemes kerülni a durva tiszító és habzóanyagokat, valamint egyéb mesterséges összetevőket tartalmazó szappanokat.

Az alábbi kézápoló termékeink biztosan segítségére válnak >

Viseljen kesztyűt

Érdemes gumikesztyűt viselnie azoknak, akik gyakran érintkeznek tisztítószerekkel, illetve szükséges gyakran kezet mosniuk. A hosszas áztatás szárító hatású, mivel megfosztja a bőrt természetes olajrétegeitől, azonban amennyiben kesztyűt visel, elkerülheti kezei kiszáradását.

Használjon párásítót

A légúti problémákban szenvedők gyakran használnak légzésük könnyítésére párásító készüléket, azonban a párásító készülékek további hasznos tulajdonsága, hogy megvédi a bőrt a kiszáradástól a száraz téli időszakban. A legjobb, ha a párásító az ágy mellett van elhelyezve, azonban a lakás bármely területén hasznos lehet.